unelte agricole

Tehnologia folosita in agricultura s-a dezvoltat, asa ca stiutele unelte au fost inlocuite cu unelte agricole moderne. Astfel, sapa, harletele sau plugul clasic au fost inlocuite cu utilaje si unelte electrice performante.

Daca esti la inceput de drum si te pregatesti sa dezvolti o afacere din agricultura, atunci acest articol te va ajuta cu siguranta. Ti-am pregatit o lista cu cele mai performante unelte agricole care nu ar trebui sa iti lipseasca.

 Unelte agricole motorizate si automatizate

  1. Generatoarele de curent. Acestea nu sunt utilaje agricole, insa ai mare nevoie de ele, mai ales daca toate echipamentele vor fi eletrice. Generatoarele sunt utile atunci cand se lucreaza departe de o sursa de electricitate sau in cazul in care apar alte probleme acre intrerup curentul.
  2. Motosape si motocultoarele. Pot fi utilizate pentru orice tip de teren si de obicei sunt utile in orice conditie meteo.
  3. Motocoase si masini de tuns iarba. Ambele unelte sunt folosite pentru a indeparta buruienile din jurul culturilor. Motocoasele aduc avantajul faptului ca pot fi folosite si pe terenurile denivelate.
  4. Sisteme de irigare si motopompele. In cazul culturilor intinse pe o suprafata mare, este nevoie de o cantitate de apa foarte mare. Totodata aceste unelte agricole asigura apa necesara plantelor, indiferent de vremea de afara.
  5. Aeroterme eletrice. Sunt situatii in care plantele nu rezista la frig, de aceea au nevoie de o sursa de caldura.
  6. Freze de zapada. Pe perioada iernii, culturile risca sa fie deteriorate din cauza zapezii care se aduna. De aceea, freza de zapada este foarte utila pentru a indeparta zapada din jurul plantelor.
  7. Plantatoare sau semanatoare. Semanatul va fi mult mai rapid sim ai eficient cu ajutorul acestor unelte.

Chiar daca poate parea un cost prea mare, achizitionarea uneltelor si utilajelor agricole necesare va fi o investitie buna in timp. Cu ajutorul acestora se mentine calitatea culturilor si poate fi inmultita recolta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *