jobul ideal

A trecut de mult vremea in care relatia cu jobul ideal era pentru toata viata. Societatea actuala permite cu usurinta schimbarea angajatorului si chiar schimbarea domeniului in care lucrezi, in conditiile in care informatiile circula foarte usor si exista mii de firme care fac angajari atat in localitatile in care activeaza, cat si remote. O simpla cautare pe site-urile de locuri de munca dezvaluie mii de oportunitati care pot sa respecte toate criteriile de calitate: sunt in domeniul pe care ti-l doresti, sunt bine platite si sunt sigure. Pentru a te asigura ca poti sa prinzi jobul ideal, este bine sa tii cont de cateva trucuri simple si cat se poate de utile.

Ce trebuie sa faci pentru a-ti gasi jobul ideal?

  • Nu te certa cu colegii de munca 

Chiar daca ai intentia de a pleca de la actualul loc de munca pentru a-ti gasi altceva, este bine sa lasi loc de buna ziua. nu stii niciodata cand te vei intalni cu persoanele cu care ai lucrat, iar ruperea relatiilor in conditii tensionate nu este niciodata o idee buna. Chiar si atunci cand esti suparat pe firma la care ai lucrat poti incerca sa demisionezi in mod elegant.

  • Pregateste-ti raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari de la interviuri 

Exista o serie de intrebari ce fac obiectul fiecarui interviu. Angajatorii nu cauta raspunsul corect, ci doar raspunsul care sa ii faca sa te vada diferit, potrivit pentru jobul pe care ti-l ofera. Este bine sa iti pregatesti cateva raspunsuri unice, care sa te reprezinte si care sa iasa cumva din tipar. Inainte de a raspunde incearca sa te pui in pielea companiei.

  • Invata tehnici de persuasiune si de comunicare 

In momentul in care iti cauti un job nou trebuie sa stii sa vinzi. In prima instanta te vei vinde pe tine si daca stii cateva tehnici de comunicare si persuasiune poti sa te vinzi cat se poate de scump. Poti invata sa citesti limbajul trupului si de asemenea, te poti orienta spre carti de psihologie a vanzarii.

  • Imbraca-te bine la interviuri!

Daca ai fost chemat la un interviu, indiferent care este pozitia pentru care aplici, incearca sa te imbraci cat se poate de bine. nu trebuie sa mergi la costum, insa o imbracaminte casual, in care camasa inlocuieste tricoul si pantofii inlocuiesc pantofii sport pot sa ofere o anumita impresie. Statistic vorbind, angajatorii aleg pentru cele mai bune  joburi oameni care arata foarte bine.

  • Tine cont de reputatia firmei, nu neaparat de pozitia pe care te angajezi!

De cele mai multe ori reputatia conteaza mult mai mult decat pozitia pe care te angajezi. Daca esti o persoana muncitoare ai toate sansele sa cresti. Pentru a descoperi care este reputatia firmei care te-a invitat la interviu ai la indemana cel mai important instrument : internetul. Printr-o simpla cautare vei putea descoperi cifre de afaceri, istoric si toate informatiile de care ai nevoie pentru a te asigura ca te angajezi intr-un loc corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *