trenduri in design interior

Precum in moda, fiecare nou an aduce schimbari si in design interior. Culorile se schimba, stilurile sufera si ele modificari, iar trendurile impun macar schimbarea decoratiunilor, daca nu chiar a mobilei.

Daca esti pasionat de acest domeniu, iti poti decora chiar tu casa, urmarind cateva sfaturi. Pana la urma, totul tine de culori, texturi si forme, pe care le poti imbina dupa gusturile proprii.

Ce schimbari aduce 2019 pentru design interior?

  • In ceea ce priveste natural materialelor, marii designeri se reorienteaza catre sustenabilitate. Adopta materiale reciclate sau care rezista in timp. Conteaza foarte mult de la cine cumperi obiecte si valorile pe care comerciantii le au.
  • Trebuie sa se renunte la eclectism. Pana acum, atat mobilierul, cat si decoratiunile presupuneau imbinarea unor elemente din stiluri diferite, in volum mare. In 2019, toate obiectele de decor vor avea un scop, vor putea fi utilizate.
  • Se pune accent pe conexiunea cu natura. Toate camerele trebuie sa contina cat mai multe plante verzi. In ceea ce priveste materialele, apeleaza la podele din lemn si piatra. Trebuie sa existe si un volum mare de lumina naturala pe tot parcursul zilei.
  • Se renunta la detaliile specifice pentru gen, nu vor mai exista “camere de baieti” si “camere de fete”. Culorile, texturile si formele nu mai tin cont de aceste idei preconcepute.
  • Moda anilor ’80 revine usor prin stilul Memphis, care implica utilizarea de culori primare si forme grafice, care se indeparteaza de liniile rigide si drepte ale mobilei traditionale. Vor aparea tot mai multe canapele, scaune, mese si covoare in forme rotunde.
  • Principalele culori care vor fi utilizate in 2019 sunt cele calde, in tonuri feminine, atat in ceea ce priveste decorarea peretilor, cat si a textilelor din camere. Bej, roz-pudrat, si bronz sunt principalele nuante de la care se pleaca.

Jysk si Ikea nu mai sunt la moda

  • Dominatia unui design interior minimalist, cu specific scandinav ia sfarsit. Acesta este carqacterizat de culori neutre si materiale simple, fara modele compleze. In schimb, vor aparea culorile puternice, modelele grafice si incarcate. In cazul asta, se va potrivi motto-ul “more is more”.

reguli design interior

 

  • Cu toate ca nu ai fi crezut, revin asternuturile si tapetul cu model floral, cum erau in casele bunicilor.
  • In materie de bai sunt din ce in ce mai folosite aspectele care seamana cu spa-urile. Marmura neagra, cu striatii albe si accentele de negru pentru decoratiuni sunt trendurile in design interior pentru bai in 2019.
  • Un alt aspect care iese din schema sunt peretii albi. Pana acum utilizati pentru a crea impresia de spatiu, acestia nu mai sunt la moda. Trendurile de design interior incurajeaza alegerea unui lavabil cu accente tari, in special in dormitor sau sufragerie.

O simpla vizita pe Pinterest este o metoda excelenta de a-ti face idee cum trebuie sa arate un design interior in 2019. Totul tine de capacitatea ta de a alege elementele, pe care le imbini avand in vedere atat regulile de design, cat si preferintele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *