siguranta gardului electric

Instalarea gardului electric pe anumite proprietati se dovedeste a fi o solutie mai mult decat inteligenta. Acesta poate sa tina departe animalele salbatice si poate sa tina inchise animalele domestice, fara o cheltuiala prea mare. Practic, ciobanii isi pot tine oile in anumite locuri doar prin instalarea corecta a  gardului electric, care nu dureaza foarte mult si este destul de usor de realizat. Totusi, gardul electric este si periculos atunci cand nu este instalat asa cum trebuie. Tocmai de aceea, se impun anumite masuri de siguranta pe care oricine trebuie sa le respecte.

Reguli de instalare a gardului electric

  • Orice gard electric trebuie sa fie instalat la minim 2 metri distanta de alt gard electric. Regula este gandita in asa fel incat niciun animal si niciun om sa nu poata atinge accidental ambele garduri in acelasi timp. Daca se primeste mai mult de un impuls electric pe secunda, daunele pot fi destul de mari.
  • Gardul electric este destinat doar anotimpurilor calde. Din pacate, acest tip de gard nu poate sa functioneze corect la temperaturi de mai putin de 5 grade Celsius. Evident, ingradirea poate sa ramana, insa alimentarea cu energie electrica trebuie sa fie oprita pe perioada iernii.
  • Trebuie sa se asigure un spatiu de retragere. Este important sa existe suficient spatiu pentru ca animalul care atinge gardul electric sa se poata retrage in siguranta. De asemenea, trebuie sa se evite instalarea gardului in locuri mlastinoase sau in locuri in care animalul poate sa ajunga imobilizat. Riscurile sunt destul de mari si pot duce la arsuri grave.
  • Este interzisa alimentarea cu curent electric a firelor de sarma ghimpata sau a altor fire decat cele primite in pachetul comandat.
  • Orice gard electric trebuie sa fie semnalizat. Daca acesta se afla langa un drum public sau daca este intr-o zona in care alti oameni au acces, trebuie sa existe o semnalizare care sa se vada de la distanta. Panoul trebuie sa afiseze, cat se poate de citet, informatia ca gardul este electric sau o pictograma din care sa se deduca acest lucru. Informatia trebuie sa fie prezenta pe ambele laturi ale panoului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *