ingrijitori de batrani

Meseria de ingrijitori de batrani este probabil considerata de multe ori una foarte dificiala si epuizanta. Ca in orice domeniu exista si parti mai solicitante, insa cu siguranta si parti frumoase. Chiar daca ingrijitorilor le este greu cateodata sa se inteleaga cu seniorii sau sa ii ingrijeasca in situatia in care se afla intr-un conditie fizica slaba, multumirea nu ezita sa apara. Fiecare batran se ataseaza si isi vede ingrijitorul ca pe propriul copil, astfel ca le ofera iubire neconditionata in felul lor.

Exista ingrijitori de batrani care se deplaseaza la domiciliul persoanei respective sau ingrijitori de batrani in cadrul unor camine private de batrani. Pentru cei care practica aceasta meserie sau vor sa se angajeze in acest domeniu, am pregatit o mica lista cu cateva sfaturi.

 Sfaturi pentru ingrijitori de batrani

  1. Comporta-te cu batranul de care ai grija ca si cum ar fi un membru al familiei tale. Seniorii se simt singuri odata cu inaintarea in varsta, mai ales daca sunt cazati intr-un camin de batrani. De aceea, este foarte important sa le arati ca nu sunt singuri si ca exista persoane care tin la ei.
  2. Supravegheaza-i starea de sanatate si administreaza-i medicamentele asa cum a prescris doctoral. Batranetea ii face de multe ori sa uite sa isi ia pastilele, iar asta le poate agrava anumite afectiuni de care sufera.
  3. Asigura-i igiena corporala. In cazul in care batranul nu se poat spala sau ingriji singur, trebuie s ail faci sa inteleaga ca cel mai bine este sa il ajuti. Aranjeaza-l, pregateste-i hainele si ofera-i incredere in imaginea lui.
  4. Comunica si desfasoara activitati sociale sau fizice cu el. La batranete este important sa intreprinda atat activitati fizice, cat si sociale. Corpul si creierul au nevoie de stimulare continua pentru a functiona corect.
  5. Fa-l sa prinda incredere in tine socializand cu el, dar si incredere in propria persoana. Foarte multi varstnici nu se mai simt in siguranta si nu mai au incredere in ei odata cu inaintarea in varsta.
  6. Nu uita sa fii rabdator si intelegator. Poate vor fi momente in care seniorii nu vor intelege anumite lucruri sau nu vor vrea sa faca anumite activitati. Trebuie sa le explicit cu rabdare si sa ii faci sa inteleaga ce e mai bine pentru ei. Este foarte important ca intotdeauna sa le prezinti partea frumoasa a lucrurilor, pe care ei o vor omite unoeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *