copii pe internet

Pe internet gasesti in mod normal tot ceea ce ai nevoie. Fie ca este vorba despre domeniul auto, alimentatie, sanatate sau chiar educatie, pe internet gasesti absolut orice. Dar ce te faci cand pentru copilul tau internetul prezinta adevarate riscuri?

Pentru adolescenti in general, internetul poate reprezenta o adevarata problema. De regula, adolescentii care se simt singuri, cei care nu au frati, surori, sau ce ai caror parinti petrec foarte mult timp la munca, sunt cei mai predispusi la probleme cauzate de internet. Astel de copii sunt dornici sa cunoasca noi persoane si sa socializeze. Insa, socializand cu persoane necunoscute pe internet, se poate ajunge la serioase probleme.

De asemenea, prin intermediul internetului copiii sunt usor expusi la site-uri care indruma spre ura si violenta. In acelasi timp pot aparea si efectele solicitarii sexuale. Deoarece caracterul internetului este necenzurat, adolescentii intampina dificultati in evaluarea critica a informatiei la care sunt expusi.

Copiii sunt usor de manipulat, iar multi dintre acestia au vazut continut care promoveaza ura rasiala si anorexia spre exemplu.

Internetul poate creea probleme si de natura medicala. Pot fi provocate afectiuni ale vederii, afectiuni ale coloanei, dureri cervicale si lombare. Poti fi resimtite si senzatii de nisip in ochi, gat intepenit, ameteli sau dureri de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *