teritoriul Bistrita Nasaud

Teritoriul Bistrita-Nasaud se evidentiaza printr-o complexitate de soluri, datorita diversitatii conditiilor de formare a acestora. In zona de campie sunt caracteristice solurile brune, solurile brune podzolite, solurile podzolite argiloiluviale, regosoluri si soluri podzolice pe terasele Sieului in zona de confluenta cu Somesul, iar spre sud soluri brune inchise, asociate cu soluri negre de faneata.

In regiunea de podis, mai exact in Podisul Somesan, predomina solurile brune podzolice si solurile podzolice argiloiluviale, asociate cu soluri pseudogleice podzolice pe terase.In zona Subcarpatiilor Transilvaniei o intindere mai mare o au solurile argiloiluviale brune podzolice, asociate frecvent cu solurile brune acide si soluri argiloiluviale podzolice. In zona montana se intalnesc soluri brune acide, soluri brune podzolice si podzoluri, la care se adauga roci vulcanice, andosolurile. Solurile aluviale sunt raspandite in lunci.

Despre teritoriul Bistrita Nasaud

Zona de munte a judetului cuprinde o mare varietate de izvoare de ape minerale. Acestea sunt folosite ca ape curative, ca apa potabila sau pentru completarea necesarului de minerale ale organismului. O statiune balneoclimaterica pentru afectiuni gastrice cu renumite izvoare de ape minerale curative este Sangeorz-Bai. Pe teritoriul judetului, SGA Bistrita Nasaud efectueaza si monitorizeaza calitatea apelor curgatoare din judet. Ea dispune de o retea de monitorizare ce cuprinde 18 sectiuni pe rauri, prin care se asigura cerintele specifice de investigare pentru mai multe tipuri de programe de monitoring.

Alimentarea cu apa potabila si industriala a populatiei se face atat din ape de suprafata, cat si din surse subterane. Astfel, in judet un numar de aproximativ 134.000 locuitori sunt racordati la reteaua centrala de aprovizionare cu apa, din care: 88.856 locuitori sunt alimentati din statia de tratare Bistrita, 8.500 locuitori din statia de tratare Sangeorz-Bai, 11.490 locuitori din statia de tratare Beclenut, 10.763 locuitori din statia de tratare Rebra, 4.561 locuitori din statia de tratare Bistrita Bargaului si 9.548 locuitori din statia de tratare Anies.
Aceasta zona nu permite saparea eficienta cu tehnologie clasica utilizand noroiul bentonitic, din cauza solului stancos.

Euforaje.ro este portalul ce contine o serie de firme cu renume din judetul Bistrita- Nasaud, care utilizeaza materiale si utilaje de cea mai buna calitate, aceastea putand fi contactate prin intermediul datelor de contact, respectiv e-mail si numar de telefon, fie pentru efectuarea unei lucrari de foraj, fie pentru furnizarea unor informatii ce tin strict de industria forajului. Daca avet nevoie de o firma de foraje nu trebuie decat sa intrati in categoria Foraje Puturi Bistrita Nasaud, sa alegeti firma dorita si apoi ii puteti contacta direrct de pe site pentru a obtine o oferta de pret in cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *