Carotare beton pentru aerul conditionat

Daca aveti in plan instalarea unui aparat de aer conditionat trebuie sa aveti in vedere si cateva metode de carotare beton. Aerul conditionat este unul dintre cele mai mari beneficii ale acestui secol. Fiind de mare ajutor in zilele calduroase de vara, ne poate asigura confortul in viata de zi cu zi. De asemenea, majoritatea aparatelor de aer conditionat au si o functie de incalzire, pentru zilele reci de toamna si iarna.

Instalarea unui aer conditionat necesita expertiza unui specialist in astfel de sisteme. Totodata, pe langa specialistul frigotehnic aveti nevoie si profesionisti in taierea peretilor si echipamente precum masini de taiat pereti. Atat montarea propriu-zisa a aparatului de aer conditionat, cat si crearea spatiilor de evacuare necesita carotare beton.

De ce ai nevoie de carotare beton la aerul conditionat?

Daca ai ales instalarea unui aer conditionat de perete, si nu unul pentru geam, vei avea nevoie cu siguranta de carotare beton pentru a sparge peretele. Aerul conditionat dispune de doua unitati:

  • Cea care se afla in interiorul casei tale si este responsabila cu imprastierea aerului cald sau rece
  • Cea exterioara care are rolul de a asigura ventilatia si evacuarea apei rezultata in timpul functionarii

Aceste doua componente sunt conectate de un sistem de tuburi si tevi care asigura buna functionare a intregului sistem. Astfel, in functie de marimea aparatului, va fi nevoie sa realizezi carotare beton cu diferite tipuri de diametru. Dupa gaurirea peretelui, poti conecta cele doua parti ale aerului.

Care sunt pasii de instalare a unui aparat de aer conditionat?

  • Alegerea spatiului. Pentru a asigura o circulatie a aerului cat mai buna, aerul trebuie amplasat la o distanta de cel putin 1,5m de nivelul solului. Totodata, trebuie sa fie in imediata apropiere de o priza, dat fiind faptul ca aceste aparate nu vin cu un cablu de alimentare prea lung. Atentie, priza nu trebuie sa se afle sub aparatul de aer conditionat, deoarece acesta poate suferi scurgeri, iar apa poate ajunge in sistemul electric.
  • Majoritatea aparatelor vin la pachet cu sisteme special create de sustinere. Aici vei avea din nou nevoie de cateva gauri in pereti pentru a monta suportul.
  • Carotare beton. In functie de camera in care este amplasat, vei fi nevoie sa dai una sau chiar doua gauri pentru instalarea sistemului de tevi.
  • Conectarea aparatului si punerea lui in functiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *