taierea betonului cu disc

Care sunt diferentele dintre taierea betonului cu disc sau fir diamantat? Atunci cand trebuie sa va renovati casa sau spatiul comercial, trebuie sa faceti modificari structurii vechi. De obicei pentru astfel de lucrari este nevoie sa folositi metode de taiere sau perforare a betonului. In scopul obtinerii unui process cat mai rapid si eficient din punct de vedere al raportului cost-rezultat, au fost gasite mai multe solutii de lucru.

Lucrarile de taiere sau carotare a betonului sunt realizate de firme specializate in acest domeniu care pun la dispozitie clientilor personal calificat si utilaje performante. O astfel de firma este Avis Install care ofera servicii de calitate si despre care puteti citi mai multe informatii aici.

Dar acum vom vorbi despre diferenta dintre doua metode de taiere a betonului: taierea cu disc diamantat sau taierea cu fir diamantat.

Diferenta de baza dintre aceste doua metode consta in rezultatul la care ai tu nevoie sa ajungi. Daca doriti o lucrare de proportii mai mari, veti folosi discul diamantat, insa pentru mici modificari taierea cu fir diamantat este ideala.

Diferente intre taierea betonului cu disc diamantat sau fir diamantat

O alta diferenta intre cele doua este ca firul diamantat poate patrunde in zone greu accesibile si poate taia un strat gros de beton, in timp ce discul diamantat este mai limitat. Totodata, firul diamantat este mai sigur deoarece nu poate produce surpatii sau fisurari ale zidurilor din jur.

Desi datorita tehnologiei avansate, ambele metode produc mai putin zgomot si vibratii, firul diamantat este mai silentios. Totodata discul diamantat este predispus mai mult la producerea vibratiilor decat firul diamantat.

Daca discul diamantat este recomandat pentru taierea materialelor dure, in schimb firul diamantat se foloseste pentru taierea diverselor tipuri de materiale (otel, aluminiu, caramida, etc).

Taierea cu fir diamantat produce mai putine pierderi de material datorita preciziei cu care lucreaza.

Taierile cu disc diamantat permit segmentarea betonului atat pe verticala, cat si pe orizontala. De asemenea, discul diamantat poate fi ales in functie de dimensiunile taieturii dorite.

In comparatie cu firul diamantat, discul foloseste o viteza mult mai mare de taiere.

Ceele doua metode de taiere folosesc diamante care ajuta la calitatea rezultatului final si producerea unor finisaje netede. De asemenea, ambele variante nu produc praf si mizerie datorita sistemului cu apa pe care il folosesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *