lucrare usa pentru subsol

Daca locuinta ta dispune de un subsol unde ai putea sa iti depozitezi anumite lucruri, atunci fa ca acest spatiu sa fie util. Lucrul cu care trebuie sa incepi este sa adaugi o usa exterioara pentru a avea acces in spatiul de la subsol. Sunt insa destul de multe lucrari de facut si implica o atentie mai mare. Pentru a avea cum sa intri in subsolul casei din exterior, trebuie sa creezi initial o terasa care va fi deasupra spatiului de depozitare. De asemenea, este foarte important sa pregatiti peretii in asa fel incat sa reziste atunci cand vei face gaura pentru noua usa. Transformarea subsolului intr-o pivnita implica mai multe activitati, insa vom vorbi despre adaugarea usii.

Pentru a stii la ce sa te astepti atunci cand amplasezi o usa de exterior, ti-am pregatit o lista cu ce trebuie sa faci.

 Gasirea spatiului potrivit pentru usa exterioara

Exista cazuri in care usa poate fi amplasata intr-un singur loc. Asta din cauza faptului ca nu exista spatiul necesar pentru adaugarea scarilor sau pentru ca structura nu este rezistenta. Locul cel ami potrivit este in spatele casei, unde poti crea spatiul de care ai nevoie.

 Taierea sau perforarea peretilor

Pentru a realiza taierea peretelui, ai nevoie de serviciile oferite de o firma specializata in taiere beton. Aceasta firma iti va pune la dispozitie personal calificat si utilaje de ultima tehnologie. Astfel, gaura necesara pentru usa va fi facuta conform dimensiunilor necesare si nu va duce la fisurarea stratului de beton din jur. De asemenea, daca doriti sa dotati spatiul cu instalatii electrice sau sanitare, firma de taiere beton iti poat perfora zonele in care vrei sa le introduci.

 Adaugarea scarilor

Daca usa ta va fi plasata deasupra pamantului, atunci vei avea nevoie de scari interioare care sa coboare in subsol. In cazul in care usa este pusa la nivelul subsolului, atunci vei avea nevoie de o scara exterioara. Pentru aceste doua lucrari, poti cere ajutorul unui personal din domeniul constructiilor pentru a-ti proiecta scarile.

 Finisarea betonului

Dupa ce usa a fost instalata, trebuie sa faceti finisajele in locul unde au fost realizate lucrari. Aceasta activitate implica consolidarea peretilor din beton din jurul usii pentru a preveni fisurile. O alta lucrare este crearea unei pante si a unui adapost care sa nu permita patrunderea apei in subsol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *