consum de seminte

Adesea ne strangem la o sueta si mancam seminte sau ne uitam la un film si avem acest obicei. Probabil ca nu stiai dar acest lucru iti poate afecta sanatatea. Mancatul semintelor este destul de nociv pentru sanatate.

Cui nu ii plac semintele prajite si date prin sare?  Atunci cand stam de vorba cu prietenii, cand lenevim la un film, o punga de seminte nu are cum sa lipseasca.

In tara noastra se consuma anual in jur de 13 000 de tone de seminte de diferite feluri. Suntem clasati in topul tarilor cu o mare pasiune fata de semintele prajite.

Specialistii spun ca semintele sarate alaturi de alte alimente bogata in sodiu cauzeaza hipertensiune. Tot mai multe astfel de cazuri au aparut in ultima vreme in randul tinerilor.

Un om normal ar trebui sa consume 5-6 grame de sare pe zi, insa romanii ajung sa consume un indice chiar si de 15 ori mai mare, lucru care cauzeaza o multitudine de boli. Printre cele mai grave afectiuni cauzate de consumul de sare se numara hipertensiunea, infractul, accidentele vasculare sau cancerul renal.

Specialistii avertizeaza ca cel mai mult sufera din cauza excesului de sare rinichii. Uleiurile din seminte dezvolta la temperaturi crescute compusi cancerigeni. Uleiurile sunt toxice pentru ficat si cresc riscul dezvoltarii cancerului de colon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *