cadouri extravagante

Iubirea este ca un combustibil pentru ca lumea sa functioneze. Iubirea ne impinge uneori sa facem cadouri extravagante pentru cei dragi, fie ca este vorba de partenerul de viata, copil sau parinte. Oamenii tind sa cheltuiasca multi bani cand vine vorba de cumpararea unui cadou pentru persoana iubita. Istoria este martorul acestui fapt.

Iata o lista cu 4 dintre acele cadouri extravagante din lume:

1. Cadouri extravagante – Taj Mahal

Frumosul Taj Mahal a fost considerat, de-a lungul anilor, ca fiind intruchiparea vesnica a iubirii adevarate. Aceasta structura uluitoare este construita in intregime din marmura alba, fiind astfel chiar mai impresionanta atunci cand este admirata la lumina lunii. Construit de imparatul Shah Jahan pentru a sarbatori dragostea lui pentru iubita sa sotie Mumtaz Mahal, Taj este o dovada muta a faptului ca unii oameni sunt in stare sa faca orice pentru a-si declara iubirea si devotamentul.

Costul total al construirii acestui mare monument este estimat a fi de aproximativ 32 de milioane de rupii indiene la acel moment (1653), adica de aproximativ 710 000 dolari americani.

2. Diamantul Kohinoor

Initial gasit in Lasi, in India, cu cateva secole in urma, Kohinoor este considerat cel mai mare diamant gasit vreodata. De-a lungul timpului, acest diamant a apartinut monarhului care a condus India, urmand sa cada, in cele din urma, in mainile britanicilor. Britanicii l-au invins pe Maharajahul Dhulip Singh de Punjab, un descendent al marelui rege Ranjit Singh, si au luat Kohinoor ca prada de razboi. Cu toate acestea, mai tarziu s-a aranjat ca diamantul sa fie daruit atunci Reginei Elizabeth de catre insusi Maharajahul Dhulip Singh. A fost un dar reticent, intr-adevar, dar istoria il inregistreaza acum unul dintre acele cadouri extravagante. Astazi, acest diamant ce candva avea o greutate de 186 de carate, cantareste mai putin de jumatate din cat avea initial.

Diamantul Kohinoor este considerat a fi de nepretuit. Cu toate acestea, diamantul este astazi cea mai importanta parte a bijuteriilor coroanei regale britanice, a caror valoare totala este estimata a fi intre 10 miliarde de lire sterline si 12,7 miliarde de lire sterline.

3. Inelul de logodna al lui Beyonce Knowles

Faimoasa cantareata a primit un inel de logodna de platina cu un diamant de 18 carate, in prezent evaluat la peste 5 milioane de dolari. Proiectat de bijutierul Lorraine Schwartz, inelul este asigurat pentru o suma asemanatoare. Acelasi designer de bijuterii a creat piese si pentru Christina Aguilera, Jessica Simpson si Jennifer Lopez. Specialistii de la Valmand sustin insa ca Beyonce are, de asemenea, un inel de imitatie estimat la 5000 de dolari, pe care ea il poarta in public, pentru siguranta.

4. Statuia Libertatii

Marea Statuie a Libertatii, care sta ca un far primitor pe malul New York-ului, comemoreaza prietenia dintre francezi si americani. Proiectata de designerul Bartholdi, Statuia Libertatii are o inaltime de 99 de metri (cu tot cu soclu) si reprezinta libertatea si dreptatea cetatenilor americani.

Statuia a fost un dar pentru Statele Unite ale Americii, de la francezi. Statuia o reprezinta pe Libertas, zeita romana a libertatii, care poarta o torta si o tableta de piatra pe care este inscriptionata Declaratia Americana de Independenta. La picioarele ei se gaseste un lant rupt, care simbolizeaza ruperea lanturilor robiei si subjugarii.

Costul Statuii Libertatii a fost de 530 300 de dolari americani la momentul la care a fost construita. Baza a costat aproximativ 280 000 de dolari, suma ce a fost donata, in cea mai mare parte, de catre americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *