beneficiile cafelei

O zi buna se incepe cu o cafea buna! Cei mai multi dintre noi nu pot sa se trezeasca bine daca nu beau imediat o cafea, iar acesta este unul dintre beneficiile cafelei. Pe langa efectul de trezire instantanee, benefiicile cafelei pentru organism sunt mai multe, de aceea ne-am gandit sa va vorbim astazi putin despre acest lucru.

Beneficiile cafelei

  • Cafeaua previne diabetul. Da….ati auzit bine. Un studiu realizat de niste cercetatori canadieni au descoperit ca cei care nu beau cafea sunt mai predispusi la diabet decat cei care beau in mod regulat. De asemenea o cana, maxim doua nu face niciun rau femeilor insarcinate sau celor care alapteaza.
  • Unul dintre beneficiile cafelei este scaderea riscului afectiunilor cardiovasculare. Alte studii arata ca datorita consumului de cafea, riscul afectiunilor cardiovasculare scade semnificativ.
  • Cu ajutorul cafelei poti scapa si de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi si ciroza hepatica, si iti poti calma si durerile de cap.
  • Datorita pasiunii noastre pentru cafea, riscul de Alzheimer si Dementa este redus. Bautorii moderati de cafea – 3-5 cani de cafea/zi – sunt mai putin predispusi la aceste doua boli decat cei care nu beau deloc.
  • Si acum ca am terminat de baut cafeaua…ne ramane zatul care nu trebuie aruncat sub nici o forma. Zatul este un foarte bun scrub pentru piele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *