Beneficii pentru haine second-hand

Sistemul economic bazat pe consumul excesiv pierde teren, iar tot mai multe depozite de haine second-hand isi cresc cifra de afaceri. Oamenii prefera sa cumpere mai inteligent haine, obtinand aceleasi produse de la brand-uri celebre, la mai putin de jumatate din pretul original. Cumparaturile din magazinele sh prezinta numeroase beneficii, in afara de cele financiare.

Avantajele cumpararii de haine second-hand

  • Protejarea mediului. Intregul proces de projetare a mediului are la baza principiul reciclarii. Prin achizitia de haine second-hand refolosesti produsele cuiva, care sunt in stare foarte buna si le salvezi din a ajunge la gunoi. Productia de haine implica utilizarea multor chimicale, care pot polua atat apa, cat si aerul pe care il respiram si solul. Prin achizitionarea de haine second-hand protejam impactul asupra mediului inconjurator.
  • Incetarea exploatarii tarilor subdezvoltate. Majoritatea produselor de imbracaminte vin din tari subdezvoltate, unde muncitorii trebuie sa lucreze peste 12 ore pe zi pentru bani putini. Astfel, daca cererea de pe piata de retail scade, poate scadea si timpul petrecut in fabrici.
  • Cumparaturile facut in magazinele de haine second-hand iti ofera avantajul unor piese unice, din colectii demult apuse, care nu mai pot fi achizitionate. Cu toate ca este vorba despre produse mai vechi, acest lucru nu inseamna ca sunt demodate, pentru ca stim cu totii rapiditatea cu care trendurile din moda revin.
  • Aspectul financiar. Majoritatea produselor care sunt trimise in depozitele de haine nu au suferit o purtare intensa. Din acest motiv, puteti gasi haine de o calitate superioara, de brand, la preturi incomparabile cu industrial retail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *